(A) (B) (C) (ca)(ce)(chi)(ci)(co)(cre, cro, cru) (cu)(D) (E) (F) (G) (H) (I) (J) (K) (L) (M)(ma)(mi)
(N) (O) (P) (pa)(pe)(po)(Q) (R) (S) (T) (U) (V) (W) (X) (Y) (Z)
| (A) | |
| Abbacchio *alla Romana | Baby Lamb Roman Style, 草を食べていない、乳だけで育った子羊 |
| acciughe, alici | anchovies |
| Aceto | Vinegar 酢 (sott'aceto 酢漬け) |
| Aceto Dolce | Italian pickles |
| acqua | 水 |
| affettato, -i | A selection of cold cuts or cold meats often served as an antipasto |
| Affumicato | (< affumicare) Smoked, いぶす、燻製にする |
| Aglio | Garlic にんにく |
| Aglio e olio | Garlic & oil dressing |
| Agnello | Lamb, 子羊、子羊肉 |
| agrodolce | sweet and sour |
| ai ferri | 網焼きにした |
| al sangue; a puntino; ben cotto | 生の(ステーキ);中くらいに焼いた;良く焼いた |
| albicocche | apricots 杏 |
| Alici | Anchovies, アンチョビー、片口いわし、ひこいわし |
| aliotide | あわび |
| alla graticola | 直火焼きにした(ロースト) |
| alla griglia | グリルした |
| all'agro | with olive oil and lemon juice |
| allodola | lark |
| alloro | ローリエ(月桂樹の葉) |
| amaro | 苦味のある食後酒 |
| Amoretti, *Amaretti | Almond biscuits |
| Amoretto | Almond liqueur |
| ananasso | pineappleパイナップル |
| Anatra | Duck, 鴨、あひる;anatra selvatica |
| anatrino | 小鴨 |
| anguilla | eel うなぎ |
| anice | アニス |
| animelle | sweetbreads |
| Anisette | Aniseed liqueur |
| anitra | mallard |
| antipasto | appetizer |
| appetito | appetite |
| arachide | ピーナッツ |
| aragosta | lobster 伊勢海老 |
| arance (arancia) | oranges オレンジ |
| arancine | rice balls |
| *arancini | Deep-fried rice balls from Sicily, also popular in Naples and Rome. |
| aringa(aringhe) | herring にしん |
| Arista | Roast loin of pork |
| Arrosto | (< arrostire) Roasted ローストにした |
| Asparagi, -o | Asparagus アスパラガス |
| *Asparagus Frittata | Asparagus Omelet |
| astice | オマールえび |
| (B) | |
| baba | ババ(パンケーキにシロップをしみこませたデザート) |
| baccala | codfish |
| bagna cauda | バーニャカウダ(にんにく、アンチョビ、オリーブ油で作る温かいソース。イタリア北部ピエモンテ州発祥のソース。温かいお風呂という意味) |
| banana | バナナ |
| barbabietole(-a) | red beets |
| bardana | ごぼう |
| basilico | basil |
| beccaccia | woodcock |
| beccafico | warbler |
| Bel Paese | Creamy, mild cheese (Proprietory brand), *a variety of well-known mild, soft, pale yellow cheeses from Lombardy |
| bianco | 白 |
| biancomangiare | ブランマンジェ |
| bicchiere | glass |
| bieta | フダンソウ(ビーツの仲間で、ビーツが根を食べるのに対して、こちらは、葉のほうを食用とする) |
| biscotto | ビスケット |
| Bistecca | Steak |
| Bocconcini | Small balls of mozzarella |
| Bollito | (< bollire) Boiled; manzo bollito: ゆでた牛肉 |
| Bologna | Large smoked sausage of veal, pork and seasoning from Bologna; Bolony, Polony |
| Bolognese, alla bolognese, al ragu | tomato sauce with meat |
| Rich meat sauce for pasta from Bologna, *alla Outside Bologna, and especially outside Italy, the term refers to a meat sauce for pasta. (In Bologna, it's known simply as "ragú.") | |
| bottarga | fish roe |
| bottiglia | bottle |
| brace, alla | charcoal cooked |
| Braciola | Chops |
| braciole | rib steak |
| brandy | ブランデー |
| branzino | seabass |
| brasato | 揚げ煮した |
| Bresaola | Dried fillet of beef |
| brindare, fare un brindisi | to make a toast |
| brindisi | toast |
| broccolo | ブロッコリ |
| Brodetto | A fish soup |
| brodo | broth(スープ、ブイヨン) |
| bucatini | ブカティーニ(穴の開いた細いロングパスタ) |
| buon appetito | enjoy |
| buongustaio | gourmet |
| burro | butter バター |
| al burro | バターを使った |
| (C) | |
| (ca) | |
| Cabernet Sauvignon | |
| cabolo | キャベツ |
| cacciagione | game |
| Cacciatore | *alla Literally "hunter-style"; alludes to the varying methods of stewing lamb, chicken, veal, and rabbit. Northern ingredients typically include tomatoes, while those of central and southern Italy predominantly use rosemary, garlic, and vinegar. |
| Cacio-cavallo | Cheese made from skimmed cows milk |
| caciocavallo | カチョカッヴァロチーズ(南イタリアで作られている、ヒョウタン形のセミハードタイプのチーズ) |
| cachi | かき |
| caffè | コーヒー |
| caffè espreso | エスプレッソ |
| caffè freddo | アイスコーヒー |
| caffè latte | ミルクコーヒー |
| caffè nero | ブラックコーヒー |
| cognac | コニャック |
| calamari(-o) | squid いか |
| calamari ripieni | ヤリイカの詰め物 |
| Caldo | Hot |
| cameriera | waitress |
| cameriere | waiter |
| camoscio, daino | deer |
| Canestrelli | Scallops |
| cannella | シナモン(肉桂) |
| Cannelloni | Large pasta tubes, stuffed and served with tomato and cheese sauce カネローニ(太い管状のパスタ。中に詰め物をして使われる) |
| capasanta(capasante) | ホタテ |
| capellini | 棒状の極細ロングパスタ |
| Capesante | Scallops |
| caponata | 小さく切って揚げたナスと、玉ねぎやセロリ、トマトと一緒に煮込んだ料理。シチリア発祥 |
| capone | ホウボウ |
| capperi(-o) | capers(ケッパー) |
| cappone | capon |
| cappuccino | カプチーノ |
| capra | ヤギ肉 |
| caprese | カプレーゼ(トマト、モッツァレラ、バジルで作ったサラダ |
| *caprese (adj.) | literally "of Capri"; mozzarella and tomato salad with basil |
| capretto | baby goat |
| caprino | カプリーノチーズ |
| capriolo | roebuck |
| caraffa | caraff |
| Carbonara, alla | Cream and Ham sauce, *Pasta (generally spaghetti) with egg yolks, bacon (guanciale), pecorino romano or (less traditionally) Parmesan cheese, and black pepper.Pasta with eggs, pancetta and parmesan |
| Carciofi, -o | Artichokes アーティチョーク、朝鮮あざみ |
| cardamomo | カルダモン |
| cardarello | 平茸 |
| cardi | cardoons |
| carne | meat |
| carne bovina 牛肉 | |
| carne di vitello | 仔牛肉 |
| carne suina | 豚肉 |
| carota | 人参 |
| carote(-a) | carrots |
| carpa | carp 鯉 |
| Carpaccio | Raw red beef, カルパッチョ |
| cartoccio, al cartoccio | 紙で包んで焼いた料理 (~の紙包み焼き) |
| carvi | キャラウェイ(さわやかな甘さとほろ苦さがある。ドイツやオーストラリア料理煮よく用いられ、ザワークラウトには欠かせない) |
| Casalinga | Home-made |
| casareccio 円形の大きなパン Cassata | Fruit & nut ice cream |
| castagne | chestnuts |
| castrato | mutton |
| cavallo, viande de chaval | 馬、馬肉 |
| caviale | caviar |
| Cavolfiori, -e | Cauliflower カリフラワー |
| Cavolo | Cabbage, キャベツ |
| cavolo cinese | 白菜 |
| cavolo di Brusselles | 芽キャベツ |
| (ce) | |
| ceci(-e) | garbanzo beans(エジプト豆) |
| cefalo | gray mullet |
| cena | dinner |
| cervella(cervello) | brains 脳みそ |
| cervo | large deer 鹿 |
| Cetrioli | Cucumber, きゅうり |
| cetriolino | コルニション(小型のきゅうり) |
| cetriolo | cucumber きゅうり |
| (chi) | |
| Chiocciole | Shell-shaped pasta |
| chiocciole, lumache | snails |
| chiodi di garofano | クローブ(つぼみを乾燥させたものをそのままポークハムや、丸ごとに肉に刺して料理したり、パウダーはシチューや焼き菓子に用いられる) |
| (ci) | |
| cicoria | wild chicory チコリ |
| ciliegie(-a) | cherries さくらんぼ |
| cinghiale | wild boar(猪) |
| cioccolata | チョコレート |
| cipolina | シブレット(浅葱のようなもの) |
| cipolla | onion 玉ねぎ |
| Cipolle | Onions, 玉葱、オニオン |
| (co) | |
| cocomero | watermelon スイカ |
| coda di rispo | angler fish |
| colazione | breakfast |
| coltello | knife |
| conchiglie | コンキリエ(貝の形をしたショートパスタ) |
| condiment | ドレッシング |
| coniglio (conigli) | rabbit うさぎ |
| contorno | side dish(付け合せ) |
| coperto | fee for linen |
| coriandolo | コリアンダー |
| cornetto | クロワッサン |
| cotechino | large sausage |
| Coda alla vaccinara | Oxtail, 尾、しっぽ |
| Condito | (<- condire> Dressed |
| Coniglio | Rabbit, うさぎ |
| Contorno | Garnish |
| Coppa | Salt-cured, sweet & fragrant neck pork from northern Italy |
| Costoletta | Cutlets |
| Cotechino | Large pork sausagesCutlets |
| Cotto | Cooked |
| cozza | ムール貝 |
| Cozze | Mussels ムール貝 |
| cozze fritte | ムール貝の揚げ物 |
| zuppa di cozze al pomodoro | ムール貝のトマト味スープ |
| cozze, muscoli, mitili, peoci | mussels |
| (cre, cro, cru) | |
| crema | cream(生クリーム) |
| crescione | クレソン |
| crocchette(-a) | croquettes |
| Crostini | Toasted bread pieces バタートースト |
| crostino | クロスティーニ |
| Crudo | Raw |
| (cu) | |
| cucchiaio | spoon |
| Cucina | Kitchen |
| cumino | カレーやチリパウダーの重要成分。パンの風味付けやミートローフ、シチューなどの肉料理、ピクルスやソーセージなどにもよく合う |
| cuore | 心臓 |
| curcuma | ターメリック(ウコン) |
Source: Italian Food: Glossary of Menu Terms
