2007/04/01

Glossary of Menu Terms: A-Cu

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(A) 
Abbacchio *alla Romana Baby Lamb Roman Style, 草を食べていない、乳だけで育った子羊
acciughe, alici anchovies
Aceto Vinegar 酢 (sott'aceto 酢漬け)
Aceto Dolce Italian pickles
acqua
affettato, -iA selection of cold cuts or cold meats often served as an antipasto
Affumicato (< affumicare) Smoked, いぶす、燻製にする
Aglio Garlic にんにく
Aglio e olio Garlic & oil dressing
Agnello Lamb, 子羊、子羊肉
agrodolce sweet and sour
ai ferri 網焼きにした
al sangue; a puntino; ben cotto 生の(ステーキ);中くらいに焼いた;良く焼いた
albicocche apricots 杏
Alici Anchovies, アンチョビー、片口いわし、ひこいわし
aliotide あわび
alla graticola 直火焼きにした(ロースト)
alla griglia グリルした
all'agro with olive oil and lemon juice
allodola lark
alloro ローリエ(月桂樹の葉)
amaro 苦味のある食後酒
Amoretti, *Amaretti Almond biscuits
Amoretto Almond liqueur
ananasso pineappleパイナップル
Anatra Duck, 鴨、あひる;anatra selvatica
anatrino 小鴨
anguilla eel うなぎ
anice アニス
animelle sweetbreads
Anisette Aniseed liqueur
anitra mallard
antipasto appetizer
appetito appetite
arachide ピーナッツ
aragosta lobster 伊勢海老
arance (arancia) oranges オレンジ
arancine rice balls
*arancini Deep-fried rice balls from Sicily, also popular in Naples and Rome.
aringa(aringhe) herring にしん
Arista Roast loin of pork
Arrosto (< arrostire) Roasted ローストにした
Asparagi, -o Asparagus アスパラガス
*Asparagus Frittata Asparagus Omelet
astice オマールえび
(B) 
baba ババ(パンケーキにシロップをしみこませたデザート)
baccala codfish
bagna cauda バーニャカウダ(にんにく、アンチョビ、オリーブ油で作る温かいソース。イタリア北部ピエモンテ州発祥のソース。温かいお風呂という意味)
banana バナナ
barbabietole(-a) red beets
bardana ごぼう
basilico basil
beccaccia woodcock
beccafico warbler
Bel Paese Creamy, mild cheese (Proprietory brand), *a variety of well-known mild, soft, pale yellow cheeses from Lombardy
bianco
biancomangiare ブランマンジェ
bicchiere glass
bieta フダンソウ(ビーツの仲間で、ビーツが根を食べるのに対して、こちらは、葉のほうを食用とする)
biscotto ビスケット
Bistecca Steak
Bocconcini Small balls of mozzarella
Bollito (< bollire) Boiled; manzo bollito: ゆでた牛肉
Bologna Large smoked sausage of veal, pork and seasoning from Bologna; Bolony, Polony
Bolognese, alla bolognese, al ragu tomato sauce with meat
Rich meat sauce for pasta from Bologna, *alla Outside Bologna, and especially outside Italy, the term refers to a meat sauce for pasta. (In Bologna, it's known simply as "ragú.")
bottarga fish roe
bottiglia bottle
brace, alla charcoal cooked
Braciola Chops
braciole rib steak
brandy ブランデー
branzino seabass
brasato 揚げ煮した
Bresaola Dried fillet of beef
brindare, fare un brindisi to make a toast
brindisi toast
broccolo ブロッコリ
Brodetto A fish soup
brodo broth(スープ、ブイヨン)
bucatini ブカティーニ(穴の開いた細いロングパスタ)
buon appetito enjoy
buongustaio gourmet
burro butter バター
al burro バターを使った
(C) 
(ca)  
Cabernet Sauvignon  
cabolo キャベツ
cacciagione game
Cacciatore *alla Literally "hunter-style"; alludes to the varying methods of stewing lamb, chicken, veal, and rabbit. Northern ingredients typically include tomatoes, while those of central and southern Italy predominantly use rosemary, garlic, and vinegar.
Cacio-cavallo Cheese made from skimmed cows milk
caciocavallo カチョカッヴァロチーズ(南イタリアで作られている、ヒョウタン形のセミハードタイプのチーズ)
cachi かき
caffè コーヒー
caffè espreso エスプレッソ
caffè freddo アイスコーヒー
caffè latte ミルクコーヒー
caffè nero ブラックコーヒー
cognac コニャック
calamari(-o) squid いか
calamari ripieni ヤリイカの詰め物
Caldo Hot
cameriera waitress
cameriere waiter
camoscio, daino deer
Canestrelli Scallops
cannella シナモン(肉桂)
Cannelloni Large pasta tubes, stuffed and served with tomato and cheese sauce カネローニ(太い管状のパスタ。中に詰め物をして使われる)
capasanta(capasante) ホタテ
capellini 棒状の極細ロングパスタ
Capesante Scallops
caponata 小さく切って揚げたナスと、玉ねぎやセロリ、トマトと一緒に煮込んだ料理。シチリア発祥
capone ホウボウ
capperi(-o) capers(ケッパー)
cappone capon
cappuccino カプチーノ
capra ヤギ肉
caprese カプレーゼ(トマト、モッツァレラ、バジルで作ったサラダ
*caprese (adj.) literally "of Capri"; mozzarella and tomato salad with basil
capretto baby goat
caprino カプリーノチーズ
capriolo roebuck
caraffa caraff
Carbonara, alla Cream and Ham sauce, *Pasta (generally spaghetti) with egg yolks, bacon (guanciale), pecorino romano or (less traditionally) Parmesan cheese, and black pepper.Pasta with eggs, pancetta and parmesan
Carciofi, -o Artichokes アーティチョーク、朝鮮あざみ
cardamomo カルダモン
cardarello 平茸
cardi cardoons
carne meat
carne bovina 牛肉
carne di vitello 仔牛肉
carne suina 豚肉
carota 人参
carote(-a) carrots
carpa carp 鯉
Carpaccio Raw red beef, カルパッチョ
cartoccio, al cartoccio 紙で包んで焼いた料理 (~の紙包み焼き)
carvi キャラウェイ(さわやかな甘さとほろ苦さがある。ドイツやオーストラリア料理煮よく用いられ、ザワークラウトには欠かせない)
Casalinga Home-made
casareccio 円形の大きなパン Cassata Fruit & nut ice cream
castagne chestnuts
castrato mutton
cavallo, viande de chaval 馬、馬肉
caviale caviar
Cavolfiori, -e Cauliflower カリフラワー
Cavolo Cabbage, キャベツ
cavolo cinese 白菜
cavolo di Brusselles 芽キャベツ
(ce)  
ceci(-e) garbanzo beans(エジプト豆)
cefalo gray mullet
cena dinner
cervella(cervello) brains 脳みそ
cervo large deer 鹿
Cetrioli Cucumber, きゅうり
cetriolino コルニション(小型のきゅうり)
cetriolo cucumber きゅうり
(chi)  
Chiocciole Shell-shaped pasta
chiocciole, lumache snails
chiodi di garofano クローブ(つぼみを乾燥させたものをそのままポークハムや、丸ごとに肉に刺して料理したり、パウダーはシチューや焼き菓子に用いられる)
(ci)  
cicoria wild chicory チコリ
ciliegie(-a) cherries さくらんぼ
cinghiale wild boar(猪)
cioccolata チョコレート
cipolina シブレット(浅葱のようなもの)
cipolla onion 玉ねぎ
Cipolle Onions, 玉葱、オニオン
(co)  
cocomero watermelon スイカ
coda di rispo angler fish
colazione breakfast
coltello knife
conchiglie コンキリエ(貝の形をしたショートパスタ)
condiment ドレッシング
coniglio (conigli) rabbit うさぎ
contorno side dish(付け合せ)
coperto fee for linen
coriandolo コリアンダー
cornetto クロワッサン
cotechino large sausage
Coda alla vaccinara Oxtail, 尾、しっぽ
Condito (<- condire> Dressed
Coniglio Rabbit, うさぎ
Contorno Garnish
Coppa Salt-cured, sweet & fragrant neck pork from northern Italy
Costoletta Cutlets
Cotechino Large pork sausagesCutlets
Cotto Cooked
cozza ムール貝
Cozze Mussels ムール貝
cozze fritte ムール貝の揚げ物
zuppa di cozze al pomodoro ムール貝のトマト味スープ
cozze, muscoli, mitili, peoci mussels
(cre, cro, cru)  
crema cream(生クリーム)
crescione クレソン
crocchette(-a) croquettes
Crostini Toasted bread pieces バタートースト
crostino クロスティーニ
Crudo Raw
(cu)  
cucchiaio spoon
Cucina Kitchen
cumino カレーやチリパウダーの重要成分。パンの風味付けやミートローフ、シチューなどの肉料理、ピクルスやソーセージなどにもよく合う
cuore 心臓
curcuma ターメリック(ウコン)

Source: Italian Food: Glossary of Menu Terms