2007/03/31

Sample Menu Collection

Antipasto (Appetizer, 前菜)
Bruschetta ClassicaToasted Garlic Bread
Bruschetta al PomodoroToasted Bread with Tomatoes
Suppli Fried Rice Balls
Pate di Fegatini Chicken Liver Pate
Insalata di Arance e Finocchi Orange and Fennel Salad
Caponata Sicilian Eggplant
Caprese Tomatoes and Mozzarella Salad
Pizzelle Fritte Fried Pizza
Spuma di Carciofi Artichokes Mousse
Bignè alla Crema di Salmone Puff Pastries Filled with Salmon Cream
prosciutto e melone/fichi 生ハムとメロン/イチジク
antipasto misto 前菜の盛り合わせ
insalata di mare ゆでた魚介類をオリーブ油・レモン汁であえたサラダ
salmone e crostini スモークサーモンのバタートースト添え
coktail di gamberetti 小エビのカクテル
antipasto arrostito お好みの前菜盛り合わせ
cozze e vongole alla marinara ムール貝とアサリのトマト風味

Primo Piatto (Main Course, 第一皿)
(Zuppa e minestrone, Soups) 
Pasta e Fagioli Beans Soup
Zuppa d' Orzo Barley Soup
Pasta e Broccoli Cauliflowers Soup
Stracciatella Roman Style Egg Drop Soup
Pasta e Ceci Roman Chickpeas Soup
Pasta e Patate Potato Soup
Minestra di Lenticchie Lentil Soup
Minestra Maritata (Italian Wedding Soup) Soup of Meat and Vegetables
Risi e Bisi Rice and Peas Soup
stracciatella かき玉風のコンソメスープ
minestra 小粒パスタ入りのコンソメスープ
zuppa di verdura 人参、じゃがいも、ズッキーニなどの野菜入りスープ
minestrone パスタまたはお米の入った野菜スープ
zuppa pavese 生卵を皿に入れ熱々のコンソメを注いだスープ。
tortellini in bordo 肉詰めパスタのトルテリーニ入りコンソメスープ
(Pasta) 
Sugo di Carne Meat-Tomato Sauce
Fettuccine all’Alfredo Fettuccine with Butter and Parmigiano
Pasta a Cacio e Pepe Pasta with Pecorino Romano Cheese and Black Pepper
Pasta Aio e Oio Pasta with Oil and Garlic
Penne all’Arrabbiata Penne with Tomato and Red Pepper
Pasta alla Gricia Pasta with Bacon and Pecorino Romano Cheese
Spaghetti alla Carbonara Spaghetti with Eggs and Bacon
Spaghetti alla Amatriciana Spaghetti with Bacon and Tomato
Fettuccine alla Papalina Fettuccine with Eggs and bacon
Pasta con i Funghi e Piselli Pasta with Mushrooms and Peas
Spaghetti alla Puttanesca Spaghetti with olives and tomato
Ragù di Tonno Tuna Fish Tomato Sauce
Fusilli coi Broccoli Arriminati Pasta with Cauliflower Sauce
Salsa Marinara Marinara Sauce
(Staffed and Layered Rasagne)  
Lasagna Bolognese (Lasagna al forno) Lasagna Bologna Style (Baked Lasagna)
Cannelloni con la Balsamella Cannelloni (Manicotti) with White Sauce
Ravioli con Ricotta e Spinaci Ravioli Stuffed with Spinach and Ricotta Cheese
Lasagna con Crema di Broccoli Lasagna with Cauliflower Cream
(Gnocchi)  
Gnocchi di Patate Potato Gnocchi
Gnocchi con Vongole e Porcini Gnocchi with Clams and Porcini Mushrooms
(Rice)  
Risotto alla Milanese Risotto with Saffron
Risotto con i Funghi Porcini Secchi Risotto with Dry Porcini Mushrooms
Risotto con Zucca e Radiccho Risotto with Pumpkin and Red Radicchio
Risotto con il Sugo Risotto with Tomato Sauce
Pomodori con il Riso Rice Stuffed Tomatoes
Risotto con gli Asparagi Risotto with Asparagus
(Polenta)  
Polenta Pasticciata Polenta with Tomato Sauce and Cheese
Polenta Fritta Fried Polenta
Polenta con le Spuntature di Maiale Polenta with Pork Ribs and Tomato Sauce

Secondo Piatto (Second Course, 第二皿)
Arrosto di Maiale alle Erbe Pork Roast With Herbs
Brasato all' Amarone Braised Beef in Amarone Wine Sauce
Arrosto alla Senape Beef Roast with Mustard
Arrosto all’Arancio Pork Roast with Orange
Straccetti con la Rucola Little Beef Tatters with Arugula
Saltimbocca Veal Scaloppini with Prosciutto And Sage
Fegato alla Veneziana Liver and Onion Venetian Style
Ossobuco alla Milanese stewed beef shanks
Trippa alla Romana Tripe Roman Style With Tomato and Fresh Mint

Contorno (Garnish or Side Courses, 付け合せ)
Carciofi alla Romana Artichokes Roman Style
Insalata di Arance e Finocchi Orange and Fennel Salad
Fagioli all'Uccelletto sautéed beans with sage
Funghi Trifolati Sautéed Mushrooms
Fagiolini con la Cipolla Green Beans with Onion
Insalata di Patate e Fagiolini Potatoes and Greenbeans Salad
Verdure Grigliate e Marinate Grilled Marinated Vegetables
Cavolo Affogato Sauteed Cabbage
Insalata di Rinforzo Neapolitan Cauliflower Salad
Cavolfiori Gratinati Cauliflower Gratin
Broccoletti Ripassati Sautéed Rapini
Patate e Funghi Gratinati Potatoes and Mushrooms Gratin
insalata mista ミックスサラダ
fagioli bianchi ゆでた白インゲン豆のオリーブ油風味
spinaci a piacere, al burro, in padella, al limone ほうれん草のお好み料理。
patate fritte フライドポテト
patate al forno ローストポテト
peperonata 赤や黄色のピーマン、ズッキーニ、なすなどのトマト煮
Carotine al Burro Butter Sautéed Baby Carrots
Gatto’ di Patate Potato Mold

Dolce or Dessert (Desserts)
(Tiramisú) 
Classic Tiramisú Cake Recipe Coffee and Cheese Trifle
(Cakes, Tarts, Pies ...) 
Zuccotto Whipped Cream Trifle
Crostata di Ricotta Roman Ricotta Cake
Panettone Glassato Glazed Panettone
Colomba Pasquale Easter Dove
Torta Gianduia Hazelnuts Chocolate Cake
Torta di Zabaglione Zabaglione Cake
Torta Ricciolina Fettuccine Tart
Panforte Tuscan Spiced Fruitcake from Siena
Torta di carote Carrot Cake
dolci della casa 自家製デザート
creme caramelle プリン
zucotto 生クリームをたっぷり詰めた半球形のケーキ
crostata ビスケット生地にジャムを塗り焼いたタルト
torta di ricotta 砂糖漬け果物入りコッタチーズのタルト
gelato misto ミックスアイスクリーム
("Spoon" Desserts) 
Zabaglione Zabaglione
Pesche col Vino Chianti Peaches in Wine Chianti
Panna Cotta Milk and Caramel Pudding
Crema di Mascarpone Mascarpone Cream
Macedonia di Frutta Seasonal Fruit Salad
Arance al Marsala Oranges Marinated in Marsala Wine
(Cookies) 
Cantucci Tuscan Almond Biscotti
Amaretti Almond Italian Macaroons
Mostaccioli Southern Italian Spiced Cookies
Fasciatelle Sicilian Almond Filled Cookies
Biscotti all'Uvetta Raisin Cookies
Zaleti Venetian Corn Cookies
Brutti e Buoni (Ugly But Good) Rustic Almond Cookies
Biscotti Rococò Spicy Almond Cookies
Cuccidati (Buccellati) Sicilian Fig Cookies
Biscotti all'Arancio Orange Chocolate Cookies
(Fried Pastries) 
Cannoli Siciliani Sicilian Cannoli Filled with Ricotta Cheese
Frittelle di Carnevale Carnival Fritters
Frappe Fried Ribbons
(Gelato) 
Gelato alla Vaniglia Vanilla Ice Cream
Gelato al Pistacchio Pistachio Ice Cream
Gelato Tiramisù Tiramisu’ Ice Cream
Gelato alla Gianduia Chocolate Hazelnuts Ice Cream
Gelato alla fragola Strawberry Ice Cream
Granita di Caffè con Panna Coffee Granita with Whipped Cream

Fast Dishes
(Appetizer) 
Insalata Caprese Mozzarella and Tomato Salad
(Pasta) 
Fettuccine all’Alfredo Fettuccine with Butter and Parmigiano
Pasta a Cacio e Pepe Pasta with Pecorino Romano Cheese and Black Pepper
Pasta Aio e Oio Pasta with Oil and Garlic
Penne all’Arrabbiata Penne with Tomato and Red Pepper
Pasta alla Gricia Pasta with Bacon and Pecorino Romano Cheese
(Side Courses) 
Fagioli All'Uccelletto sautéed beans with sage
Insalata di Arance e Finocchi Orange and Fennel Salad
Cavolo Affogato Sauteed Cabbage
Broccoletti Ripassati Sautéed Rapini
Fagiolini con la Cipolla Green Beans with Onion
Carotine al Burro Butter Sautéed Baby Carrots
(Second Courses) 
Petto di Pollo ai Ferri Grilled Chicken Breast
Capesante al Basilico Scallops with Basil
Tagliata alla Rugola Barbeque Steak with Arugula
Insalata di Fagioli con il Tonno Bean and Tuna Salad
Petti di Pollo con Burro e Salvia Chicken Breast Scaloppine with Butter and Sage
Straccetti con la Rucola Little Beef Tatters with Arugula
The Amazing Frittata Italian Style Omelette
Frittata con la Mozzarella Frittata with Mozzarella Cheese
Frittata con le Zucchine Frittata with Zucchine
Frittata di Spaghetti Frittata with Spaghetti
(Desserts) 
Arance al Marsala Oranges Marinated in Marsala Wine
Macedonia di Frutta Seasonal Fruit Salad
Pesche col Vino Chianti Peaches in Wine Chianti
   
   

Quoted from: Traditional Italian Cooking and Recipes
Reference: Italian Cooking and Living
Reference: 地球の歩き方 - イタリア